7-те най-абсурдни идеи на Райънеър за пестене

Наречена „Въздушният Уолмарт“, Раянеър променя някога бляскавата авиация в нова долнопробна нискотарифна система. Опитвайки се по всякакъв начин да продадат всеки техен продукт по-евтино от конкуренцията, изпълнителният директор на ирландската авиокомпания Майкъл О’Лиъри стига до крайности. И съдейки по популярността на Раянеър, пътниците са готови да преглътнат егото си и да направят пътуването си трудно и дълго, за да спестят малко пари. Представяме ви, седемте щури идеи за спестяване от Раянеър:

  1. Стюардесите трябва да отслабнат

С покачването на цените на петрола, Раянеър мислят варианти как да олекотят самолета. Списанията в самолета са с по-тънки страници, леда е значително редуциран, но това са малки промени сравнение с най-обидната идея за намаляване на тежестта. Решението им е да накарат стюардесите да свалят няколко килограма, като им обещават, че ще могат да участват в календар за мъже, който ще се продава отделно на пасажерите.

  1. Премахване на тоалетните на борда

Раянеър искаше да премахне две от трите тоалетни, които Бойнг са сложили в самолетите си 737-800, и да ги замени с допълнителни шест седалки. „И без това много рядко се случва да се използват всичките три тоалетни на борда“- коментира О’Лиъри. Тази идея дойде точно една година след като се отказаха от плана да инсталират машинка за монети на вратите на тоалетните.

  1. Предлагане на порно на борда

В духа на продажба на изтеглени филми и сериали, Раянеър предложи да продават и порно на борда. „Хотелите по целия свят го правя, защо ние да не може?“- пита О’Лиъри. Сигурно, защото ще е странно да стоиш „до разгонен мъж , който гледа как хора се съвокупляват“- отговаря Браян Мойлан за Gawker.

  1. Премахване на втория пилот

Като изпълнителен директор, явно О’Лиъри не се интересува особено за сигурността на пътниците и екипажа, щом смята, че наложени стандарти да има два пилота в кабината са „прекалени“. „Нека махнем втория пилот! Нека шиб*ният компютър да лети вместо него!“- коментира той. За да има все пак някаква алтернатива, той предложи стюардесите да минават обучения за пилоти, за да могат да реагират в момент на авария.

  1. Пасажерите сами да си товарят багажа

Багажът добавя допълнителни килограми на самолети и много авиокомпании започнаха да налагат такси за багаж. Но Раянеър отново прекали, като предложи самите пасажери да си товарят багажа от чек-ина, до самолета, за да спестят от летищни такси и наземен оператор.

  1. Премахване на всички седалки

Не е особено забавно да прекараш няколко часа в седалката на самолет, но какво ще кажете, ако няма изобщо седалка? Раянеър предложи да се премахнат всички седалки и да се пътува правостоящо. „Вместо колани на седалките, ще се използват каиши и дръжки от автобуси, за да се подсигурят пътниците“- обяснява О’Лиъри.

  1. Такси за всичко

Забравете пакет с фъстици като комплимент от авиокомпанията. При Раянеър те таксуват за абсолютно всичко, включително принтиране на бордовата карта на летището, плащане с кредитна карта, смяна на името на резевацията, храната на борда и така нататък. Раянеър дори стигнаха до крайности, като обмисляха да въведат такса за хора с наднормено тегло, наречена „такса за дебели“.

Източник: www.theweek.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s