5 причини да мразя Райънеър

Почти всеки, който е прекарал някакво време в Европа е изпитал чудото наречено Райънеър. Ако не знаете за тях, сега ще ви разкажа кратка история, която ще ви каже всичко, което трябва да знаете за тях.Преди години със семейството ми пътувахме от Манчестър до Дъблин с конкретната авиолиния. Когато стюардесата представяше протокола за безопасност забелязохме, че на жилетката ѝ има надпис „Aer Lingus“(националния превозвач на Ирландия), който беше задраскан с перманентен маркер и преправен на Райънеър.В чест на авиокомпанията, която всички обичат да мразят, ще ви представя мойте петте причини да ненавиждам Райънеър.

 

  1. Реклами по време на полета.

Не, не искам да си купия лотариен билет на 10 000 м. височина. Няма да искам и след пет минути, нито след 20. Не искам сандвич за 10 евро. Спрете да пускате тези досадни реклами, за да може да се поспи малко. (За съжаление и други авиолинии взеха същия модел.)

 

  1. Съзнателно подвеждащите реклами относно цените.

Рекламират полетите им на цена 99 цента.(бел.ред. В момента са на цена 9.99 евро) Да, но трябва да си платиш летищните летищните такси и другите разходи по полета.  Плащаш и такса за закупуване на билет онлайн(тази такса важи и за купуване на билет от летището). Искаш да платиш с кредитна или дебитна карта? Това ще ти струва 16 евро! Последният ми полет за 17 евро приключи с обща сума от 90 евро в момента на приключване на резервацията.

  1. Летищата не са там, където казват.

Има три летища наречени „Барселона“ и две от тях са на повече от час път от града. За това, когато кацнеш някъде близо до обещана дестинация винаги можеш да хванеш официалния автобус на Райънеър, за да стигнеш до града. Разбира се, това не е включено в цената на билета. За това добавете още 20 евро към цената на билета за тази „чудесна“ услуга.

 

  1. Постоянните им опити да вземат и последния цент от теб.

За пример погледнете номер 4 и ще разбере какво казвам. Не забравяйте и момента, когато се опитаха да въведат такса „тоалетна“. След това се опитаха да премахнат всички тоалетни на борда. След това пък се опитаха да махнат всички седалки и пътниците да се возят прави. Всичко това се прави, за да спестят!

 

 

  1. Всъщност не мразя толкова Райънеър. Летенето с тях не винаги е толкова скъпо, като изключил номер 5 и 2. Иска ми се да не подкрепям ужасния им бизнес модел, който лежи на принципа да вземат възможно най-много от клиента, но истината е, че успявам да летя с тях евтино. Тайно ми харесва и глупавата им музичка, когато кацне самолета. Съжалявам!

Имайте предвид, че Райънеър НЕ Е най-евтината авиокомпания. Евтино ви излиза, ако пътувате без никакъв багаж, защото дори и малко багаж да вземете със себе си трябва да платите безумно високите им такси!

Източник: www.holayessica.blogspot.ae

Вашият коментар