Разследват „Райънеър“ заради опасни икономии

Испанските авиационни власти започнаха разследване на ирландския нискобюджетен авиопревозвач „Райънеър“ след поискани от нейни екипажи три спешни кацания заради горивото през юли, предаде АФП.

„Агенцията за авиационна сигурност започна разследване на „Райънеър“ заради оплакване на АЕНА /AENA/ – доставчик на гориво за испанските летища, съобщи за АФП източник от испанското Министерство на развитието.

Три самолета на „Райънеър“ са заявили, че кацат заради проблеми с количеството керосин на борда. На 26 юли, поради лошото време в Мадрид самолетите били пренасочени към Валенсия, където трябвало да очакват във въздуха разрешение за кацане.

Пилотите на „Райънеър“ са заявили, че им остава малко гориво и така са получили предимство при кацането.

Според пресата, бюджетните правила на ирландската компания предвиждат минимално зареждане с гориво и изискване всеки пилот да обоснове в писмен вид всяко превишение, припомня БГНЕС.

Асоциацията на потребителите /CEACCU/ внесе в главната дирекция за гражданска авиация оплакване, според което политиката на превозвача за зареждане на гориво провокира „високорискова ситуация за сигурността на пасажерите“.

Асоциацията поиска глоба за „Райънеър“ от 4,5 милиона евро и замразяване на лиценза й за три години.Разследват „Райънеър“ заради опасни икономии.

Източник: www.fakti.bg

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s