Призиви за бойкот на „Райън Еър“ след сваляне на пътничка от борда на самолет

На фона на зачестилите проблеми с нейни самолети и аварийни кацания в Испания, след 1000 официални жалби на пасажери по испанското направление, нискотарифната авиокомпания „Райън Еър“ е изправена пред призиви за бойкот в социалните мрежи.

Над 100 000 души са гледали любителско клипче в „Ю тюб“, на което се вижда как след кратка кандърма преди отлитане от Валенсия двама униформени испански полицаи (вероятно по искане на стюардесата?) изнасят почти на ръце млада и упорита пасажерка, обвинена, че надвишила нормите за ръчен багаж. Преди загрубяването на ситуацията в клипчето, се вижда за миг самодоволно усмихнатата физиономия на стюардеса тържествено да отминава към пасажерския салон. В ръцете си бунтовната авиопътничка държи прозрачна найлонова чантичка с някакъв тубус и може би още книга за четене. Съчувстващи пътници предлагали да приберат тубуса в своите багажи, но работата вече отишла към по-непреклонна реакция от страна на повиканите полицаи.

По принцип „Райън Еър“ рекламира като свое предимство в нискотарифния бранш допускането на ръчен багаж до 10 кг., но след показания в „Ю тюб“ инцидент, дори и без подклаждане от страна на конкуренцията, мрежите вече натякват, че по отношение на багажа за чекиране ирландската авиокомпания дере с най-скъпа тарифа.

Да се надяваме, че кротките и дисциплинирани български гурбетчии, които май са основният контингент на уговорената да лети от Лондон до Пловдив „Райън Еър“, нито ще правят скандали с хубавките стюардеси, нито ще се присъединяват към предлагания бойкот. Поне от национална солидарност с амбициозното пловдивско летище, което разчита на полетите на нискотарифния ирландски превозвач, за да устиска до по-добри времена с мотото „Южната врата на България“.

Източник:www.infotourism.net

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s