Трябва ли да платим допълнително, за да седнем заедно?

Случвало ли ви се е да пътувате с някой, но в самолета да сте на разстояние няколко седалки един от друг? Последното ми пътуване със съпруга ми бяха по този начин.

Трябваше да напиша това, защото съм много разочарована. Ако пътуваш със семейството си и резервирате билетите си заедно се очаква, че трябва да стоите един до друг. Но някои авиокомпании ви дават места, които са доста отдалечени. По този начин ви карат да си платите допълнително, за да пътувате заедно.

Не искам да си плащам допълнително, защото при всичките ни полети ни отдалечаваха, но въпреки това половината места бяха празни. Т.е. не е проблемът, че няма места, проблемът е, че искат още пари.

През последния ни полет самолетът беше почти празен. Имаше цели редове, на които не стоеше никой. Но бяхме наместени в различни редове, на които имаше по още един човек точно до нас. Има логика, нали? Никъде другате нямаше пътници.

През пътите, когато ни раздалечаваха просто питахме другите хора да си сменим местата или сядахме там където имаше свободни. Но онова, което ме дразни е, че авиокомпанията се фокусира само върху парите, а не върху обслужването и удобството на пътниците. Защото, ако го правят това, за да си платиш допълнително следващия път, ще им кажа, че няма да има следващ път с тях. Никога повече няма да използвам тази авиокомпания! По този начин могат да загубят повече, отколкото печелят.

И това не ми се случва за пръв път. Когато бях малка, пътувахме със семейството ми до Ирландия с Райънеър. Разделиха всички ни. Без дори да се замислят,че аз и сестра ми сме деца. Това се случва на много семейства с деца и за това са задължени да платят повече, за да могат да стоят до децата си.

Както и да е, след този ден, семейството ми каза никога повече с Райънеър! Познавам много хора, които са казвали същото. Не само заради тази история със седалките, а и заради лошото обслужване, плащането на големи такси за допълнителен багаж. И като сложиш всички тези неща в сметката, билетът става точно толкова, колкото, ако летиш с добра компания, които настаняват хората, които са заедно- заедно.

Източник: www.placespeoplestories.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s