Ryanair – какви неприятности се крият зад ниската цена

Ирландската Ryanair си е спечелила славата на най-евтината авиокомпания в Европа. Но всяко евтино нещо има скрити подмолни камъни, които потребителите забелязват едва след като се подведат по изгодното предложение.
На първо място, цената, която Ryanair предлага, е първоначалната, ненатоварена с допълнителни такси основна стойност на билета. В хода на регистрацията цената набъбва значително.
Следва прикрито ограбване за неразбралите – тази цена важи само при разпечатан електронен билет. Ако не разполагате с качествена разпечатка, на летището ще ви оскубят с още 60 евро, твърдят потърпевши. Според отзиви на препатили пътници, дори да сте правили опити да разпечатате резервирания билет и да не сте успели поради проблем с електронната система на самата авиокомпания, допълнителната такса е задължителна, иначе не ви пускат на борда.
И дано не надвишите случайно ограничанията за тегло на багажа, които са около 9 кг.  Всеки килограм отгоре се тарифира по 20 евро – нечувана цена за която и да е авиокомпания.
В крайна сметка радостта, че сте се сдобили с евтин билет до избрана дестинация, приключва още в самото начало.
Според информация от потребителски форуми в интернет, проблем е и комфортът в самолетите. Закупените на старо Боинг минават през трансформация, преди да започнет полети за Ryanair. Така стандартните 30 седалки стават 33. Хората с ръст над 175 см. изпитват сериозен дискомфорт по време на полета, твърдят във форумите.
Българите знаем – прекалено евтиното винаги излиза по-скъпо. Плащаме с комфорт, здраве, а и с живи пари.

Източник: www.bnews.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s