Германия обискира пилоти на „Райънеър“ при разследване за укриване на данъци

Полицаи и митнически власти са извършили в сряда обиски в стаите на пилотите на ‘Райънеър“ на шест германски летища като част от разследване за данъци и осигуровки, съобщава БТА, като цитира ДПА.

Компании, които работят в партньорство с ирландския нискобюджетен превозвач, са заподозрени в измама, свързана с плащането на данъци и социални осигуровки, посочи Ханс Петер Ганднер, висш прокурор за град Кобленц.

Няколко десетки служители са направили претърсванията вчера на берлинското летище „Шонефелд“, както и на летищата в Кьолн, Веце (Сверен Рейн-Вестфалия), Франкфурт-Хан, Бремен и Баден-Баден.

До обиските се стигнало след разследване, започнало преди години, на две британски агенции за набиране на персонал на временна заетост, които осигуряват пилоти на „Райънеър“.

Освен офисите са претърсвани и домовете на пилотите, допълва „Ройтерс“. Иззети са флашки и компютри.

От „Райънеър“ обясняват, че не са обект на германското разследване, но техни представители са се срещнали с властите и подпомагат действията им.

Германските медии допълват, че разследващите са питали пилотите дали наистина са самостоятелно наети, кой им плаща, кой им е предложил да сключат договор, имат ли право на платен отпуск и отпуск по болест.

Според местни медии превозвачът е използвал агенции, за да наема много пилоти срещу ниско заплащане. За целта е трябвало кандидатите за работните места да създадат фирми в Ирландия, които да се свържат с „Райънеър“ чрез посредничеството на две британски компании.

Авиопревозвачът обяснява, че задължава пилотите си да плащат данъци, независимо дали са самостоятелно наети или са редови служители на „Райънеър“.

През 2014 г. Германия измени законодателството си срещу незаконното наемане на хора с цел предотвратяване на укриването на данъци и социални вноски.

Източник: www.dnevnik.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s