Групов съдебен иск на пътници срещу Райънеър

Групов съдебен иск започна да се формира през миналата година срещу Райънеър – ирландската нискотарифна авиокомпания. Тя обича да „удря“ потребителите със абсурдни скрити такси, като €45 за чек ин на летището или €160, за да смените името на билета. Аз съм сигурен, че всеки пътник е прочел внимателно за всичките допълнителни такси, преди да си купи техният евтин билет, нали? Ако някога сте летели с Райънеър, има голяма вероятност да сте платили някоя от лудите им такси.

Да, те ни подлъгват и това наистина ни ядосва. Миналата година Райънеър ме накара да платя приблизително 100 долара (€45 x 2), защото техният уебсайт не ми позволи да си чекирам и принтирам моята бордна карта преди да пристигна на летището. Наистина ли трябва да плащам за това? Повечето хора могат да се чекират предварително, но понякога, когато си в чужда страна, компютрите в хотелите или мобилните телефони не работят много добре. Понякога има проблеми и с уебсайта. Нищо не е от значение, Райънеър не се интересува дори, ако техния сайт не работи.

Аз не мисля, че авиокомпаниите трябва да таксуват отделно за тези услуги, които искате да ползвате, както и това, че някои от таксите са абсурдни. Е, Райънеър се смее накрая, след като прибира в банката огромните си печалби от превозените 106 милиона пътници за период от 12 месеца към края на Март 2016г. Ако на 1% от хората им се наложи да се чекират на летището, това е €47.7 милиона печалба за Райънеър. Доходоносно ли е, все повече авиокомпании ще вземат пример в тази посока.

CaseHub.com , правен сайт за колективно събиране на пари има 5,350 участници. Няколко статии казват, че те се стремят към 75,000 за съдебен процес на стойност от 315 милиона паунда срещу авиокомпанията.

Източник: www.therewardboss.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s