EasyJet въвежда солени такси за допълнителен ръчен багаж

Голяма част от пътуващите със самолет предпочитат да не чекират багажа си на летището, а да разчитат на ръчен багаж по време на полет, за да си спестят пари от резервацията на полети. Единственият проблем би могъл да не знаете какво имате право да вземете в ръчния си багаж, така че да не заплащате допълнителни такси.

Една от най-популярните британски нискотарифни авиокомпании – EasyJet, позволява да качите на борда със себе си единствено една чанта ръчен багаж. Изискванията са размерите й да бъдат 56 Х 45 Х 25 сантиметра, като в тях са включени колела или дръжки. Цялата чанта ръчен багаж трябва да се вмести в твърда рамка, иначе рискувате да заплатите допълнително преди да стигнете до гейта.

Всички чанти, портфейли, лаптопи и чанти за лаптопи се отчитат като отделен елемент от ръчния багаж. EasyJet предполага, че ако вие разполагате с чанта или чанта за лаптоп, можете да ги поставите една в друга. Ако обаче се установи, че въпросните чанти надвишават посочените размери, или пътниците носят повече от един брой ръчен багаж, всяка допълнителна чанта ще бъде проверена в багажното отделение и ще бъде заплатена допълнителна такса за нея.

Пътниците ще бъдат таксувани с допълнителни 25 паунда за всяка допълнителна чанта още на гишето за регистрация. Ако сте се чекирали онлайн и не минавате през гише, а директно отивате до гейта, там ще бъдете таксувани допълнително с 40 паунда за всеки допълнителен багаж.

Много по-евтино ще ви излезе, ако заплатите онлайн за допълнителната си чанта – между 13 и 30 паунда за всеки допълнителен багаж. Багажът може да тежи максимум 20 килограма, но все още няма ограничение по отношение на размерите.

Оказва се, че авиокомпанията има квоти за багаж и пътниците могат да се комбинират помежду си. Например един пътник би могъл да има чанта с тегло 18 килограма, а друг – с тегло 22 килограма. Общо двата багажа тежат 40 килограма. EasyJet няма нищо против да разпределя теглото на допълнителния багаж по този начин.

Източник: www.tourbg.net

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s