Нискобюджетната Ryanair се отказа от предоставянето на Wi-FI на полетите си

  Авиокомпанията няма да предлага на пътниците си WI-FI интернет на борда по време на полет тъй като подобна услуга не би носила допълнителен доход, съобщиха нейни представители.

  Като допълнителна причина за отказа от тази услуга от авиокомпанията са се отказали и поради необходимостта на самолетите да бъдат инсталирани специални антени, което би увеличило разхода на гориво поради увеличаване на въздушното съпротивление при полет.

  „Средно полетите продължават около 1 час и 15 минути и абсолютното болшинство от пътниците се качват на борда с предварително приготвени приложения на смартфоните си. На тях не им е нужен WI-FI и те едва ли биха платили за тази услуга допълнително. А ако това не генерира допълнителен доход, откровенно казано няма да въвеждаме тази услуга” – коментира изпълнителния директор на фирмата Майкъл О’Лири.

  С извеждането в орбита на четвъртия комуникационния спътник Inmarsat-5 F4, който трябва да осигури широколентов достъп до интернет за пътниците на гражданското въздухоплаване завършва формирането на глобалната спътникова система Global Xpress с очакван срок на използване – 15 години. След стартирането на тази система се очаква да може да се предоставя възможност за интернет на борда на самолета.

  През 2017 год стартира платен интернет по време на средномагистралните полети на авиокомпаниите Austrian и Lufthansa.

  Вече няколко години нискобюджетната Norwegian Air Shuttle предоставя достъп до интернет на борда на самолетите си по време на полет безплатно.

Източник : www.mtt.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s